monumentale kunst

Stationsproject

Op Gezette Tijden

De voor-beelden.


Dit atelier is een open werkplaats waar een grensverleggende wind waait. Je leert er een eigen idee of een origineel concept in beeld te brengen. Hierin kan je gebruik maken van alle mogelijke beeldende middelen en materialen : teken- en Schilderkunst, Beeldhouwkunst, glas, textiel of metaal.
Cruciaal is dat men de hokjesmentaliteit doorbreekt en de multidisciplinaire aanpak, de cross-over tussen disciplines belangrijk vindt. In je persoonlijk beeldend parcours streef je naar een open beeldtaal waarbij het inhoudelijke het vormelijke overstijgt. De gebruikte technieken en materialen staan dus in functie van de inhoud en niet omgekeerd. Op die manier ontwikkel je een plastische visie die multi-interpreteerbaar en rijk aan gedachten is.
De Monumentale Kunst wordt dus niet gezien in de traditionele zin van een toegepaste, ondersteunende discipline. Voor de leerling vormt het atelier een labo waar hij zijn vindingrijkheid, onderzoeksdrift en experimenteerlust kan botvieren. In het atelier Monumentale Kunst vertrekt men vanuit een verruimde visie op de beeldende middelen. Kunst wordt er niet louter gezien als een autonoom eindproduct maar kan ook vergankelijk of een work in progress zijn. Vandaar dat de assemblage, de installatie, land art of conceptuele kunst tot deze afdeling behoren.

Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleiding volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist. De cursus omvat 8 lesuren per week verdeeld over 2 lesblokken. Deze richting kan je 5 jaar volgen in de Hogere Graad. Daarna kan je nog 2 jaar Specialisatiegraad volgen.
Er worden, voor het 4de en 5de jaar, 2 uur Kunstgeschiedenis voorzien om de 2 weken.
Er worden, voor het 6de jaar (1ste specialisatiejaar), 2 uur Bijzondere Kunstgeschiedenis voorzien om de 2 weken.

Je kan deze optie volgen in:

downloaden als pdf

Aanbod voor volwassenen
Roeselare-RumbekeMonumentale Kunst maandag18.00u- 21.30uVandendriessche Herbert mail
Roeselare-RumbekeMonumentale Kunst donderdag18.00u- 21.30uVandendriessche Herbert mail
Roeselare-RumbekeMonumentale Kunst zaterdag08.45u - 12.15uEggermont Thomas mail

straf in beeld..

Top