vrije grafiek

druk druk druk!

drukdrukdruk in de grafiek

expo vrije grafiek


Drukken en drukwerk is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Dagelijks word je overstelpt met drukwerk. Het drukken kan echter ook open bloeien tot een vrije, kunstzinnige taal, die niet louter reproducerend is. In het atelier Vrije Grafiek word je vertrouwd gemaakt met de verschillende grafische technieken van hoogdruk (hout,lino), diepdruk (ets) over steendruk tot zeefdruk.
Het werken op metaal of hout vergt een ontwikkelde beeldende behendigheid. Om die reden neemt het waarnemingstekenen en schetsen een prominente plaats in het lessenpakket in. Het beoefenen van de Vrije Grafiek is veelal een boeiende zoektocht, die uitmondt in een combinatie van technieken. De grafiek wordt opengetrokken tot een experimenteel, creatief exploratieveld met raakvlakken in de Schilderkunst (monotype) en fotografie (zeefdruk).
Naast de traditionele technieken leer je met behulp van de computer vanuit een ander perspectief ‘grafisch denken’. De kruisbestuiving tussen grafiek en de nieuwe media is dan ook de grote uitdaging van dit atelier.
Inhoudelijk geniet je de vrijheid zowel figuratief als abstract te werken. Naargelang de voorkennis kun je rekenen op een individuele, op maat gesneden begeleiding.

Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleiding volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Je volgt 8 lesuren per week, verdeeld over 2 lesblokken te kiezen uit onderstaande mogelijkheden. Deze richting kan je 5 jaar volgen in de Hogere Graad. Daarna kan je nog 2 jaar Specialisatiegraad volgen.
Er worden, voor het 4de en 5de jaar, 2 uur Kunstgeschiedenis voorzien om de 2 weken.
Er worden, voor het 6de jaar (1ste specialisatiejaar), 2 uur Bijzondere Kunstgeschiedenis voorzien om de 2 weken.

Je kan deze optie volgen in:

downloaden als pdf

Aanbod voor volwassenen
Roeselare-hoofdschoolVrije Grafiekwoensdag18.00u- 21.30uNoreille Lieve mail
Roeselare-hoofdschoolVrije Grafiekdonderdag14.00u- 17.30uBoudry Ruth mail
Roeselare-hoofdschoolVrije Grafiekdonderdag18.00u-21.30uBoudry Ruth mail
Roeselare-hoofdschoolVrije Grafiekzaterdag08.45u - 12.15uNoreille Lieve mail

straf in beeld..

Top