digitale fotokunst

digitale fotokunst

Voor wie gebrand is op beelden.

In september start de introductie in de basistechnieken van de fotografie. Eerste- en tweedejaarscursisten volgen de basiscursus op dinsdagavond. Je leert het beeldmateriaal in een strak-uitgelijnde bibliotheek te ordenen en vervolgens digitaal te ontwikkelen (processing) in Lightroom. In Photoshop leer je je weg te vinden als fotograaf-beeldenmaker. Een cursusjaar wordt een persoonlijk project, dat de eerste twee jaren wat technisch georiënteerd is. Voor wie wat meer routine heeft, richten wij ons meer op het beheersen van de beeldtaal. Op woensdagavond. Op zaterdagvoormiddag toetsen wij gezamenlijk de inzichten aan de praktijk.

Voor beide cursistengroepen bestaat het leerpad uit een maandelijks thema zoals het portret, het landschap, zwart-wit of fotojournalistiek. Je kan bovendien rekenen op een individuele begeleiding, die ruimte laat voor je persoonlijke expressie. Door een
permanente bespreking, discussie en evaluatie krijg je een dieper inzicht in de beeldtaal, jouw taal om met beelden om te gaan.
Het atelier Digitale Fotokunst is niet louter opgevat als een technische leidraad, maar is ook toegewijd aan fotografie met een visie. De klasblog fotodigitalenten.com toont goed aan hoe een fotogra(a)f(e)-in-opleiding snel kan evolueren in zijn/haar
beeldtaal. Er wordt veel tijd vrijgemaakt voor tentoonstellingsbezoeken en excursies, waarop duchtig gefotografeerd wordt. Elk schooljaar wordt bekroond in de SASKexpositie, die de cursisten met een publiek en een vakjury confronteert.

De cursus kan ook gecombineerd worden met analoge fotokunst. Dan volg je 1 lesblok analoge en 1 lesblok digitale fotokunst.

Bekijk werken uit dit atelier op Saskbijou.be

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleiding volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Wanneer?

Er zijn 2 leertrajecten mogelijk in deze optie, 1 les of 2 lessen per week.
Jaarlijks kan je overschakelen van het ene naar het andere traject :
5 leerjaren  – 2 lesmomenten/week van 3u30min. – bij inschrijving kies je zelf jouw 2 lesmomenten
10 leerjaren – 1 lesmoment/week van 3u30min.

Bekijk hier de uurroosters.

Door wie?

Bekijk hier de leerkrachten.

WAAR?

Bekijk hier de locaties.

Inschrijven

meer info bij inschrijvingen en tarieven

Leerkrachten

Luc Dewaele

Leerkracht
Volwassenen
- Digitale fotokunst

Top