tekenkunst

Leerkrachten

Jelle schouppe

Zijn vaardigheden als tekenaar maken zijn lessen zeer boeiend voor de leerling die met waarneming, techniciteit en vaardigheden bezig is. Bij Jelle komen anatomie, model, skelet, proportie, textuur en materie sterk aan bod. Als je niet weet waar te beginnen in de tekenkunst, is dit een goede start. Evengoed kunnen gevorderde tekenaars kunnen hier nog heel veel bijleren.

Robbe vervaeke

Robbe ziet tekenen als een project. Hij nodigt graag die leerlingen uit die willen werken aan hun eigen artistieke inzichten en een eigen oeuvre. Robbe geeft veel diverse demonstraties en workshops in alle richtingen. Hij probeert inzicht in de tekenkunst zo breed mogelijk te maken, en leerlingen zoveel mogelijk laten ontwikkelen als een sterkte individuele creatieveling.

In deze lessen wordt er ook model gegeven. De klassiekere methodes komen aan bod maar er is ook ruimt voor meer experimentele technieken. We eindigen altijd bij de vraag: “Hoe wil jij tekenen?”

Trui Chielens

Trui is een sterke illustrator en vormgever. In deze lessen ligt de nadruk op deze aspecten van de Tekenkunst. Bij Trui leer je op een interessante, diepe manier zoeken naar een persoonlijke vormelijke taal. Je krijgt boeiende uitdagingen waar je tekeningen ontwikkelt, waar inhoud en vorm elkaar ontmoeten. Leerlingen krijgen veel duiding in de aspecten van Zine, graphic novel, design, illustratie enz…

De lessen bij Trui zijn volzet…

De basis van alle beeldende kunsten

Tekenkunst wordt vaak als de basis van alle beeldende kunsten gezien. Elke cultuur tekent. Zodra een mens in staat is om een kras in een oppervlakte te trekken, begint hij zich te verbeelden wat die kras kan voorstellen.

Onze ateliers zijn een plaats waar zowel beginnende als gevorderde tekenaars hun vaardigheden kunnen leren kennen en onderzoeken. Elke week staan er nieuwe opdrachten klaar. Ons doel is om persoonlijke, vaardige en interessante tekenaars te worden. We willen tekenaars zien ontstaan die in staat zijn hun werkelijkheid te verbeelden op papier.

Bekijk werken uit dit atelier op Saskbijou.be

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleiding volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Wanneer?

4u  of 8u Atelier Tekenkunst

Er zijn 2 leertrajecten mogelijk in deze optie, 1 les of 2 lessen per week. Jaarlijks kan je overschakelen van het ene naar het andere traject :
5 leerjaren  – 2 lesmomenten/week van 3u30min. – bij inschrijving kies je zelf jouw 2 lesmomenten
10 leerjaren – 1 lesmoment/week van 3u30min.

Na deze 5 jaar is een specialisatie mogelijk van 2 leerjaren aan  2 lesmomenten/week van 3u30min.

Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleiding volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Bekijk hier de uurroosters.

Door wie?

Bekijk hier de leerkrachten.

WAAR?

Bekijk hier de locaties.

Inschrijven

meer info bij inschrijvingen en tarieven

Top