grafiekkunst

Grafische technieken van hoogdruk, diepdruk over fotopolymeer tot zeefdruk.

Drukken en drukwerk is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Dagelijks word je overstelpt met drukwerk. Het drukken kan echter ook open bloeien tot een vrije, authentieke, kunstzinnige taal, die niet enkel reproducerend is. In het atelier Grafiekkunst word je vertrouwd gemaakt met de verschillende grafische technieken van hoogdruk (hout,lino), diepdruk (ets, materiaaldruk) over fotopolymeer tot zeefdruk.
Het beoefenen van grafiek is een boeiende zoektocht, die uitmondt in een combinatie van technieken om tot een authentiek beeld te komen. De uitdaging bestaat hierin dat elke leerling tijdens deze opleiding groeit in het vinden van zijn eigen beeldtaal. De grafiek wordt opengetrokken tot een experimenteel, creatief exploratieveld met raakvlakken in de schilderkunst (monotype) en de fotografie (zeefdruk en fotopolymeer).
Naast de traditionele technieken leer je met behulp van de computer vanuit een ander perspectief ‘grafisch denken’. De kruisbestuiving tussen grafiek en de nieuwe media biedt een waaier aan mogelijkheden binnen dit atelier.
Naargelang de voorkennis kun je rekenen op een individuele, op maat gesneden begeleiding.

Begeleiding beginners

Vrij Grafiek is een uitgebreide keuken met een veelheid aan technieken die wat tijd vraagt om ontdekt te worden. Beginners hebben daarom baat bij wat extra begeleiding om op een rustig tempo kennis te maken met eenvoudige druktechnieken. Aan de hand van korte, afgebakende opdrachten wordt je binnen geleid in de boeiende wereld van het grafisch denken. Er is ruimte voor experiment waarbij de focus ligt bij het proces eerder dan bij het resultaat.

Bekijk werken uit dit atelier op Saskbijou.be

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleiding volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Wanneer?

4u of 8u Atelier Grafiek

Er zijn 2 leertrajecten mogelijk in deze optie, 1 les of 2 lessen per week.
Jaarlijks kan je overschakelen van het ene naar het andere traject :
5 leerjaren  – 2 lesmomenten/week van 3u30min. – bij inschrijving kies je zelf jouw 2 lesmomenten
10 leerjaren – 1 lesmoment/week van 3u30min.

Bekijk hier de uurroosters.

Door wie?

Bekijk hier de leerkrachten.

WAAR?

Bekijk hier de locaties.

Inschrijven

meer info bij inschrijvingen en tarieven

Leerkrachten

Lieve Noreille

Leerkracht
Volwassenen
- Grafiekkunst

Ruth Boudry

Leerkracht
Volwassenen
- Grafiekkunst

Top