digitale fotokunst

Daily activities #1

© Peter Jacques
Een studierichting voor wie gebeten is door beelden. We beginnen met een introductie in de basistechnieken van de fotografie. Vervolgens leer je het beeldmateriaal digitaal te ontwikkelen (processing) in Lightroom, Camera RAW en Photoshop. Er wordt projectmatig gewerkt en maandelijks komt een nieuw thema zoals het portret, het landschap, zwart-wit of het pin-hole aan bod. Je kan rekenen op een individuele begeleiding, die ruimte laat voor je persoonlijke expressie. Door een permanente bespreking, discussie en evaluatie krijg je een dieper inzicht in de artistieke dimensie van het digitale medium. Het atelier Digitale Fotokunst is geenszins opgevat als een technische handleiding, maar wordt ook historisch onderbouwd met links naar fotografie. Daarom wordt er veel tijd vrijgemaakt voor tentoonstellingsbezoeken en excursies, die de gelegenheid tot fotoshoots bieden. Elk schooljaar wordt bekroond met een eigen expositie, die de leerlingen met het publiek confronteert.

De cursus kan ook gecombineerd worden met digitale fotokunst. Dan volg je 1 lesblok analoge en 1 lesblok digitale fotokunst.

Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleidingen volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist. De cursus omvat 8 lesuren per week verdeeld over 2 lesblokken. Deze richting kan je 5 jaar volgen in de Hogere Graad. Daarna kan je nog 2 jaar Specialisatiegraad volgen. Er worden, voor het 4de en 5de jaar, 2 uur Kunstgeschiedenis voorzien om de 2 weken. Er worden, voor het 6de jaar (1ste specialisatiejaar), 2 uur Bijzondere Kunstgeschiedenis voorzien om de 2 weken.

Je kan deze optie volgen in:

downloaden als pdf

Aanbod voor volwassenen
Roeselare-hoofdschoolFotokunst - Digitaaldinsdag18.15u- 21.45uDewaele Luc mail
Roeselare-hoofdschoolFotokunst - Digitaalwoensdag18.15u- 21.45uDewaele Luc mail
Roeselare-hoofdschoolFotokunst - Analoogdonderdag18.15u- 21.45uBeel Stefaan mail
Roeselare-hoofdschoolFotokunst - Digitaalzaterdag08.45u - 12.15uDewaele Luc mail
Roeselare-hoofdschoolFotokunst - Analoogzaterdag08.45u - 12.15uBeel Stefaan mail

Bekijk hier de fotoblog van dit atelier

opendeurdag 2017 - sfeerbeelden

straf in beeld..

Top