grafiekkunst

Inhoud lessen

Drukken en drukwerk is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Dagelijks word je overstelpt met drukwerk. Het drukken kan echter ook open bloeien tot een vrije, authentieke, kunstzinnige taal, die niet enkel reproducerend is. In het atelier Grafiekkunst word je vertrouwd gemaakt met de verschillende grafische technieken van hoogdruk (hout,lino), diepdruk (ets, materiaaldruk) over fotopolymeer tot zeefdruk.
Het beoefenen van grafiek is een boeiende zoektocht, die uitmondt in een combinatie van technieken om tot een authentiek beeld te komen. De uitdaging bestaat hierin dat elke leerling tijdens deze opleiding groeit in het vinden van zijn eigen beeldtaal. De grafiek wordt opengetrokken tot een experimenteel, creatief exploratieveld met raakvlakken in de schilderkunst (monotype) en de fotografie (zeefdruk en fotopolymeer).
Naast de traditionele technieken leer je met behulp van de computer vanuit een ander perspectief ‘grafisch denken’. De kruisbestuiving tussen grafiek en de nieuwe media biedt een waaier aan mogelijkheden binnen dit atelier.
Naargelang de voorkennis kun je rekenen op een individuele, op maat gesneden begeleiding.

Focus basistechnieken

Vrij Grafiek is een uitgebreide keuken met een veelheid aan technieken die wat tijd vraagt om ontdekt te worden. Beginners hebben daarom baat bij wat extra begeleiding om op een rustig tempo kennis te maken met eenvoudige druktechnieken. Aan de hand van korte, afgebakende opdrachten wordt je binnen geleid in de boeiende wereld van het grafisch denken. Er is ruimte voor experiment waarbij de focus ligt bij het proces eerder dan bij het resultaat. De begeleiding van de beginners gebeurt op woensdagavond en donderdag avond telkens van 18u tot 20u. Tijdens deze uren gaat ook de les door voor de hogere jaren, maar met het accent op extra ondersteuning voor ‘de beginner’.

Vakken

4u of 8u Atelier Grafiek

 Leertraject

Er zijn 2 leertrajecten mogelijk in deze optie, 1 les of 2 lessen per week.
Jaarlijks kan je overschakelen van het ene naar het andere traject :
5 leerjaren  – 2 lesmomenten/week van 3u30min. – bij inschrijving kies je zelf jouw 2 lesmomenten
10 leerjaren – 1 lesmoment/week van 3u30min.

Leerkrachten

Het atelier Grafiek worden geleid door leerkrachten Lieve Noreille en Ruth Boudry.

Lesuren & locatie
Les Locatie Dag Lesuur info
Grafiekkunst Roeselare-hoofdschool woensdag 18.00u- 21.30u beginners
Grafiekkunst Roeselare-hoofdschool donderdag 14.00u- 17.30u
Grafiekkunst Roeselare-hoofdschool donderdag 18.00u-21.30u beginners
Grafiekkunst Roeselare-hoofdschool zaterdag 08.45u – 12.15u

 

Inschrijven

meer info bij inschrijvingen en tarieven

straf in beeld..

Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn contacteer ons via info@saskroeselare.be.
Top