videokunst en animatie

Inhoud lessen

We onderzoeken het digitale medium via videokunst en/of animatiefilm.

In deze opleiding komen diverse basistechnieken audiovisuele media aan bod.

Experiment en onderzoek zijn noodzakelijk. De nadruk in deze opleiding ligt op het ontwikkelen van een artistieke visie, het creëren van een inhoudelijk sterke productie en het presenteren van bewegend beeld in de ruimte. Voor de opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

Videokunst is het elektronisch vastleggen en weergeven van bewegende beelden, daarin zijn vele bewerkingen en ingrepen mogelijk. Animatiefilm is het weergeven van foto’s op een snelheid van 24 beelden per seconde. De toeschouwer ziet een beweging i.p.v. stilstaande beelden. Videokunst en animatie kunnen naast elkaar functioneren, maar ook elkaar beïnvloeden, inspireren en versterken.

Het artistieke idee voor een opdracht blijft prioriteit, daarna volgt een individuele begeleiding en gaan we op zoek naar de gepaste techniek en uitvoering.

Alle technieken komen in de eerste jaren aan bod. We gaan aan de slag met montage, geluid, cameragebruik, beelddragers, manipulatie van beeld en klank, synopsis, scenario en storyboard. Daarnaast kunnen ook de verschillende animatie technieken  aangeleerd worden: Klassieke animatie, leg- animatie, stopmotion, olieverf op glasplaat, … . Het denken en experimenteren vraagt veel aandacht en leidt tot verassende en eigenzinnige ideeën.

We gaan op onderzoek naar de artistieke mogelijkheden van digitaal bewegend beeld. Uiteindelijk zal dit leiden tot een kortfilm, experimentele film of video installatie.

Vakken

4u atelier videokunst en animatie
+ optioneel 4u initiatie-animatie

Leertraject

Deze optie is enkel mogelijk in traag traject :
10 leerjaren – 1 lesmoment/week van 3u30min.
Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleiding volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Lesuren & locatie
Les Locatie Dag Lesuur info
Videokunst en Animatie Roeselare dinsdag 18.00u- 21.30u
Initiatie Animatie  Roeselare  donderdag  18.00u- 21.30u optioneel
Inschrijven

meer info bij inschrijvingen en tarieven

straf in beeld..

Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn contacteer ons via info@saskroeselare.be.
Top