keramiek

Inhoud lessen

In de opleiding Keramiek kan je kiezen uit lessen met focus op   “functionele keramiek” of “vrije keramiek”. Beide opleidingen staan open voor iedereen die wil leren werken met klei. Er is geen voorkennis vereist. De cursisten worden individueel begeleid en het uiteindelijke doel van de opleiding is te komen tot de ontwikkeling van je persoonlijk werk met een duidelijke beeldtaal.

focus Functionele Keramiek

In de “functionele keramiek” ligt het hoofdaccent op “pottendraaien”. Stapsgewijs leer je de basistechnieken van het draaien. Je leert ook hoe je een functionele vorm kan repeteren via gietwerk in een malle. Daarnaast krijg je een deel glazuurstudie aangeboden. Je zal je eigen recepten en kleurgamma ontwikkelen. Samen gaan we op zoek naar jouw persoonlijke “design”-lijn waarin vorm, verhouding, compositie en kleur één geheel vormen. De lessen met focus op functionele keramiek gaan door op dinsdagavond 18h tot 21.30h en op donderdagnamiddag 13.30h tot 17h.

focus Vrije Keramiek

In de “vrije keramiek” leer je de basistechnieken van hoe je met klei een vorm kan opbouwen.  Je leert er opbouwen met rollen klei, platen klei, vol-en hol boetseren, mouleren. Daarnaast krijg je ook een deel glazuurstudie en ontwikkel je je eigen recepten en kleuren. De cursist krijgt opdrachten die ruim interpreteerbaar zijn. Waarneming, vormstudie, compositie en keramische technieken staan in functie van een ruimer, meer inhoudelijk doel. Je leert er op eigen tempo je persoonlijke beeldtaal te ontwikkelen.  De lessen met focus op vrije keramiek gaan door op donderdagavond 18h tot 21.30h en op zaterdagvoormiddag 8.45 tot 12.15h.

Vakken

8u Atelier Keramiek
+ 2u Kunst en Cultuur (1/2 schooljaar) enkel voor 2e,3e,4e jaar

Leertraject

5 leerjaren  – 2 lesmomenten/week van 3u30min. – bij inschrijving kies je zelf jouw 2 lesmomenten

Na deze 5 jaar is een specialisatie mogelijk van 2 leerjaren aan  2 lesmomenten/week van 3u30min.

 Leerkrachten

Het atelier Keramiek wordt geleid door leerkrachten Ann De Windt en Thomas Eggermont.

Locatie/lesuren

Les Locatie Dag Lesuur klascode
Keramiek-functioneel Roeselare-hoofdschool dinsdag 18.00u- 21.30u K1-F
Keramiek-functioneel Roeselare-hoofdschool donderdag 13.30u- 17.00u K2-F
Keramiek-vrij Roeselare-hoofdschool donderdag 18.00u- 21.30u K3-V
Keramiek-vrij Roeselare-hoofdschool zaterdag 08.45u – 12.15u K4-V
Inschrijven

meer info bij inschrijvingen en tarieven

straf in beeld..

Top